Kunder

Kunder

Kannebäcks Rör – två anställda

“Ingen annan grossist kan mäta sig med Rörpojkar”

– Det finns alltid någon att fråga här, och det är ju nästan lite gammeldags. Rörpojkarna har ett skönt stuk och det känns väldigt personligt, därför har jag handlat här i över 30 år. De har alltid det vi behöver för service och underhåll i våra uppdrag – och de har det NU. Vi har ett bra samarbete med personalen, som är både kunnig och serviceminded. Det märks att de verkligen kan och vet vad de säljer, för de förstår olika problem direkt och hittar lösningar. De har alltid bra tips på alternativa lösningar – och det är det faktiskt inga andra grossister som har. Rörpojkarna är alltid uppdaterade och har en imponerande spännvidd med äldre och nya produkter. En annan riktigt bra grej är att de har så enkla returer. Det är särskilt bra när vi har akutjobb och behöver säkra upp med lite olika delar för säkerhets skull. Då låter de bara lappen ligga och prickar av det vi lämnar tillbaka. Inget krångel med kreditnotor, det är skönt.

Stefan och Andreas Melin

Canmera Comfort – 40 anställda

“Rörpojkarna tar ansvar och ordnar allt på direkten”

– Jag jobbar med VVS, värmeoptimering och ventilation bland annat. När det uppstår något fel, då tar Canmera ansvar och fixar det direkt. Så arbetar Rörpojkarna också. Här finns inga tomma lagerhyllor och alla grejer kommer från välkända kvalitetsmärken. Vi vill bara använda de bästa produkterna, för det är en väldig skillnad mellan två och tio års garanti. När man köper bra saker håller de länge. Tid är pengar i alla led. Och det man vinner i ören någon annanstans, vinner vi i effektiv arbetstid flera gånger om hos Rörpojkarna. Då slipper vi dessutom att stressa runt hos olika grossister för att plocka ihop det vi behöver. På område efter område har Rörpojkarna bäst utbud. De är exempelvis störst och bredast i Göteborg på pumpar, kopplingar, ventiler och alla tillbehör. Den som kan leverera tar marknadsandelar i längden. Vi handlar på olika ställen men man tröttnar på bristande engagemang. Det är en fördel att handla lokalt och då faller valet i regel på Rörpojkarna. De är verkligen här för att stanna. Den dagen de inte skulle finnas, det är då vi får problem.

Daniel Brajkovic

Åby VVS – tre anställda

“Familjär stämning som gör konkurrenter till kollegor”

– Rörpojkarna är den grossist som har mest grejer och det man behöver så att man slipper åka till två ställen. I 99 % av fallen kan de lösa akuta situationer. Jag har kontakt med dem minst en gång om dagen, antingen hämtar jag själv eller så ringer jag in och då levererar de samma dag. Det är en fin gemenskap här och man blir vän med både personal och rörläggare på andra firmor. Vi är kollegor allihop. Som en familj där vi går ut och in och tjenar på varandra. Här löser sig allt direkt och man får snabba besked. Om det skulle vara något alldeles särskilt sitter ju chefen i huset. Jag är en trogen kund och har handlat här i över 30 år, både i Gårda och i Västra Frölunda. Och när mina söner tar över fortsätter de nog 30 år till. Anledningen är förstås att det finns hög kunskap i huset, Rörpojkarna är väldigt duktiga och hittar lösningar på allt.

Benny Öyjersson, ägare

Holmens Rörgille – 15 anställda

“Exakta leveranser och enkla returer – det betyder mycket”

– Rörpojkarnas exakta leveranser är en enorm fördel för oss. Här vet jag att grejerna alltid blir utkörda till en viss timme, inte ”någon gång under dagen”. Det beror på att Rörpojkarna har egna chaufförer och egna bilar, de har helt enkelt friheten att kunna vara hur flexibla och serviceminded som helst. Det är värt oerhört mycket för oss som ofta gör snabba utryckningar och akuta reparationer. I sådana situationer är det också toppen att de har snabba och enkla returer. Det är lätt att få hjälp här, och man blir alltid generöst behandlad.

Ozcar Kvist

Henriks Rör – fyra anställda

“Alltid snabba lösningar – och tid är ju pengar”

– Här har jag handlat i minst 15 år och det får gärna bli lika många till. De kan precis var enda grej de säljer och servar mig på alla tänkbara vis. Behöver jag exempelvis en koppling till en installation från 40-talet, då är det här den finns. Rörpojkarna är flexibla och ser alltid till att leverera det jag behöver – direkt på plats och när vi behöver det. Och så har de en oerhört smidig materialhantering, en och samma kontaktperson skriver upp det vi tar ut och sedan bara stryker det som inte behövdes. Därför slipper vi alla kreditnotor och håller nere administrationen på båda sidor. Det funkar bra för att vi känner och litar på varandra. Hos de större grossisterna är man anonym och försvinner i mängden.

Henrik Johansson, ägare

Hellström Rosén VVS – tio anställda

“Rörpojkarna är helt oslagbara när det gäller all service”

– Vi driver stora projekt främst inom entreprenad, men har även långa kontrakt för service och underhåll. Våra kunder uppskattar oss för vår noggrannhet och punktlighet – och för detta är vi förstås beroende av korrekta leveranser, som kommer i tid och exakt dit vi vill ha dem. Därför är Rörpojkarna helt klart vår huvudleverantör, vi köper nästan allt genom dem. Det är så enkelt. Vi kontaktar bara säljarna och beställer det vi ska ha, och de är bra på att hitta specialdelar som vi kan behöva. Dessutom har de en bra prisnivå. Några saker som ska betonas är deras uppföljning av deras garantiåtaganden – där är de helt outstanding. Det stärker naturligtvis oss i våra kunders ögon. Och vi får god hjälp av Maria när det gäller att sammanställa alla tekniska specifikationer, hon har koll på allt. Leveranserna är helt suveräna. De slår allt. Många gånger hade det faktiskt inte fungerat med någon annan leverantör. Rörpojkarnas chaufförer ser alltid till att lasta av ordentligt och hjälper till att få in materialet dit där vi vill ha dem. Stor fjäder i hatten för Rörpojkarna.

Martin Rosén och Hans Hellström

Ullevi rör – 20 anställda

“Rörpojkarna är helt unika bland grossister”

– Det är ofta snabba puckar bland våra kunder och då måste alla delar i kedjan hålla. Hos Rörpojkarna känner vi oss väl omhändertagna. Servicenivån är på topp, logistiken fungerar perfekt och alla kan sina saker utan och innan. Det finns heller ingen som konkurrerar med dem på det udda sortimentet med äldre delar. Deras absoluta know-how och den generösa hjälp de ger oss är något helt unikt bland grossister. Ingen annan kommer ens i närheten av det Rörpojkarna erbjuder! Den samlade kompetensen som finns hos hela personalen är ovärderlig. Vi kan nämna Lennart och Ole som med sin långa erfarenhet är en depå av kunskap och är vår förlängda arm. Tord är en klippa, han tar sig an varje uppgift och hittar snabbt lösningar. Maria är mycket duktig och snabb på att återkomma med prisuppgifter. Roger sorterar och samlar allt för varje del i ett projekt, exempelvis badrum för badrum. Det spelar egentligen ingen roll vem man talar med – alla är bra. Även reklamationer och uppföljning av problem flyter smärtfritt – och mycket lättare än hos andra. Detsamma gäller för returer efter större entreprenader, när buffertlagret inte längre behövs lämnar vi bara tillbaka oskadda varor och får en kreditnota. Det är också en enorm fördel. Och de exakta transporterna är en trygghet för oss. Om något måste levereras till en viss tid, då blir det så. När vi behöver något NU-NU körs det ut direkt med personbil. De prisskillnader som finns är marginella och i andra vågskålen ligger Rörpojkarnas hela erbjudande. Idag är allt pengar – och kunskap, service, förtroende och den tid Rörpojkarna sparar åt oss kan också räknas i pengar. På köpet slipper vi en massa negativ energi, det är värt massor. Det finns faktiskt inget att förbättra, vi är bara jättenöjda!

Jimmie Persson & Mikael Persson Lerander